Ma bucur tare mult sa observ ca multi dintre cei care ne cititi sunteti preocupati de evenimentele legate de sosirea Zanei Maseluta in vietile puiutilor vostri!
Imi incep articolul de azi cu vorbele ce imi incheiau articolul de ieri, cu rugamintea sa extrageti esenta din propunerile pe care le fac eu pe blog. Luati ideea, adaptati-o, personalizati, simplificati sau dimpotriva, dar faceti-le micutilor vostri clipele acestea mai usor de suportat.
Cutiutele le puteti realiza din ce doriti voi: carton, lemn, plastic.
Singura mea observatie e sa aveti grija la cartonul lucios - eu pe o asemenea cutie am lucrat initial si, pe cand totul a fost gata, m-am trezit ca se descojeste toata vopseaua.
Cutia de pastrat toate amintirile
Dupa parerea mea, o cutie de pantofi (cat timp nu e din carton lucios) este perfecta pentru proiectul acesta.
Atentie: Cutia nu trebuie sa fie foarte mare. Nu uitati, toate lucrusoarele legate de dintisori sunt miniaturi! A noastra este de 23 cm x 15 cm si inalta de 9 cm.
Daca reusiti sa cumparati
grund acrilic, veti economisi multa vopsea, dar cel mai important, aceasta se va fixa mult mai bine de zona pe care a fost aplicata.
Eu abia dupa ce doua straturi de grund se usuca temeinic, incep lucrul cu vopseaua.
Daca decideti sa cumparati o cutie de lemn, aceasta cel mai probabil, va dispune de elemente metalice (balamale, sistem de inchidere), ce trebuie indepartate inainte de a incepe sa lucrati propriu-zis.
Pentru exterior am ales verde, si pentru ca ne place mult, dar in special ca sa ne amintim ca prima vizita a Zanei Maseluta s-a intamplat primavara.
Pentru a imblanzi putin verdele, am dorit sa aplic un strop de auriu. Nu stiu cum se numeste tehnica, pot doar sa va spun cum am reusit sa adaug auriul in asa fel incat verdele de dedesubt sa continue sa se vada, discret, frumos, de efect.
Am cumparat doi
bureti pentru pictura (unul mai gros si unul mai subtire). Am atins cu ele voseaua aurie, dupa care am inceput sa tamponez verdele. Am obtinut cercuri mai mici si mai mari, le-am tot suprapus ca in imaginea de mai jos:
Pe interior am dorit ceva si mai bland, asa ca am ales un roz atat de deschis, incat mai ca il poti confunda cu albul. Este o vopsea deosebita, din gama Martha Stewart, cu efect de satin, vopsea ce nici nu mai trebuie tratata cu lac ulterior.
Verdele oliv este marca Pentart, iar auriul este marca Polycolor (numarul 564).
Dupa ce vopseaua s-a uscat, am asamblat inapoi elementele metalice si am inceput sa ornez capacul cutiei.
Va sfatuiesc sa folositi tot ce place mai mult puiului vostru pentru aceasta etapa!
Eu am legat o fasie de tul (nu am lipit-o deoarece vreau sa pot sa schimb, sa mut, sa inlocuiesc daca imi vine vreo idee mai buna). Va spuneam si ieri, in felul acesta, pe interior am obtinut un buzunaras, in care pastram pernuta in forma de dintisor, scrisorile primite de la zana, plus toate fotografiile facute la caderea dintisorilor.
Am printat, pe carton roz deschis, un tipar cu scris de mana (
acesta) si din el am decupat o inima inalta de 10 cm. Pe ea am lipit un colaj facut din fotografiile realizate in perioada in care o asteptam cu mari emotii pe Zana Maseluta, deci cand am pozat, pentru ultima oara, toti dintisorii de lapte in formula completa. Este, practic, inceputul acestei calatorii...
O alta inima, de data aceasta de doar 2,5 cm inalta am ales sa o lipesc langa zanuta pictata.
Ca sa le "antichizez" putin, am sters marginile lor de o tusiera maro.
Pe ambele inimioare am prins care o perluta adeziva roz deschis. Le-am cumparat de la librarie si imi plac tare mult, mai ales din cauza faptului ca nu mai trebuie sa folosesc niciun fel de adeziv cand lucrez cu ele.
Am lipit si un plic in miniatura - in el puteti aseza ceva maruntel de tot (eu am decupat un patratel de hartie si am desenat o maseluta pe el). Template-ul il gasiti
aici.
Langa plic, am lipit o bucatica de panglica roz (adezivul l-am aplicat intr-un singur punct, nu pe toata lungimea fundei).
Am scris un mesaj din partea zanutei, am rulat hartiuta si am legat-o cu fundita despre care v-am povestit mai sus. Ori de cate ori M. doreste sa citeasca scrisorica, dezleaga funda si poate lua sulul in manuta, dupa care il legam la loc.
Fetita de pe cutie este, in viziunea mea, Zana Maseluta.
Capul am invatat sa il pictez dupa tutoriale de pe blogul
acesta (am folosit acrilice, iar bujorii din obraji i-am obtinut cu ajutorul creioanelor cerate).
Corpul l-am desenat pe o bucata de carton, pe care am lipit dantela. Ea initial a fost alba (cumparata de la raionul de perdele), dar am tinut-o cateva minute in colorant alimentar roz si am obtinut nuanta pe care o vedeti.
Pe carton bej am imprimat din nou tiparul cu scrisul de mana si am decupat brate si aripi.
Am pus toate elementele laolalta, le-am lipit de cutie si am obtinut zanuta.
Cutiuta de pastrat dintisorii de lapte cazuti
Am folosit o cutie metalica (cea in care gasim bombonele etc), am incercat sa o vopsesc cu acrilice si, desi am aplicat doua straturi de grund, toata vopseaua se descojea extrem de inestetic.
Pana la urma, am invelit-o in intregime in argila polimerica, iar pe margini am fixat panglica roz deschis cu ajutorul
benzii dublu-adezive.
Daca nu dispuneti de asa ceva, cred ca o margeluta infipta intr-o andrea ar inlocui-o cu succes.
Capacul l-am ornat dupa sufletul meu - asa arata inima mea cand ma gandesc la puiul meu, asa vreau sa descopere, cand va fi mare, cutiuta in care mami i-a pastrat dintisorii, cu bobocei de flori si un fluturas care sa ii aminteasca de ziua in care a implinit 5 anisori (in felul acesta am marcat si anul in care a fost vizitata pentru prima oara de Zana Maseluta).
Interiorul cutiei inca nu este terminat - imi doresc sa realizez un disc din hartie, un fel de grafic ce sa ne ajute sa tinem evidenta ordinii in care au cazut dintisorii, iar pe partea interioara a capacului vreau sa lipesc o fotografie de-a M-ei, pe care sa ii scriu si numele.
Mentiune: Daca doriti sa lucrati tot pe cutiuta metalica, dar nu vreti sa o imbracati in argila, va sfatuiesc sa alegeti una argintie, sa aplicati doar dantela, panglica si pe capac sa lipiti un disc de carton, pe care sa asezati elemente ce il pasioneaza pe micutul vostru mai mult sau o fotografie de-a lui.
In speranta ca tutorialele mele va vor ajuta, va urez mult spor la treaba!
Ne-am bucura enorm sa vedem creatiile voastre si chiar sa le publicam in sectiunea "De la cititorii nostri", ce se deruleaza pe coloana din dreapta a blogului nostru.
O zi minunata sa aveti!
(5 ani si 4 luni)